Program


Wagner vs. Marvel // Nők: Mi folyik itt Asgardban?

Wagner vs. Marvel // Nők: Mi folyik itt Asgardban?

Thorral és Odinnal ellentétben a skandináv mitológia női szereplői nem igazán kaptak nagy szerepet a Marvel-filmekben, pedig sokszor a cselekmény fontos részei voltak: Thort és Lokit anyjuk elvesztése békítette ki, Sifnek köszönhetően Thor békét teremtett a Kilenc Birodalomban és végül láthattuk Loki női variánsát is, Sylvie-t, aki a csínytevő sorozatában megkerülhetetlen karakter volt.  több...

Jegytípusok


3 000 Ft - 5 000 Ft
2 jegytípus

Aktuális előadások



Mi folyik itt Asgardban?

 

Thorral és Odinnal ellentétben a skandináv mitológia női szereplői nem igazán kaptak nagy szerepet a Marvel-filmekben, pedig sokszor a cselekmény fontos részei voltak: Thort és Lokit anyjuk elvesztése békítette ki, Sifnek köszönhetően Thor békét teremtett a Kilenc Birodalomban és végül láthattuk Loki női variánsát is, Sylvie-t, aki a csínytevő sorozatában megkerülhetetlen karakter volt. Bár utóbbi nem létezik az északi mitológiában, az eredete mégis jelen van Loki történeteiben.

 

A skandináv mitológia női alakjai sokszor tárgyiasítva jellennek meg, holott szerepük ennél jóval fontosabb. 

 

És hogy jön ehhez az egészhez Wagner?

 

Előadásunkban körbejárjuk a skandináv mitológia női alakjait, hogy mégis milyen nagy szerepet játszottak ők a Ragnarökhöz vezető úton, hogyan befolyásolták a nagy istenek cselekedeteit és végül hogyan hoztak nagy áldozatokat. 

 

❓Kinek ajánljuk az előadást? 

✔️Ajánljuk azoknak, akik szeretik a skandináv mitológiát és szeretnének többet megtudni Wagnerről és/vagy a Marvel világáról. ✔️Ajánljuk azoknak is, akik Marvel-rajongók, de még életükben nem hallottak Wagner-művet (be fogjuk bizonyítani nekik, hogy ismerik Wagner zenéjét, még akkor is, ha nem tudnak róla). 

✔️Végül ajánljuk azoknak, akik ismerik és/vagy szeretik Wagner operáit, és szívesen hallanának a témáról NEM zenetörténeti szempontból. 

 

 ••• 

Az előadókról: 

Pál Rebeka zeneakadémiai muzikológus tanulmányai mellett a skandinavisztika felé is kitekintett. Két év skandinavisztika- és svéd nyelvtanulás után egy évet eltöltött az esős Göteborgban, ahol közelebbről is tanulmányozhatta a skandináv életvitel rejtelmeit. Jelen előadásban szívesen kombinálja a két területről megszerzett tudását, és azt a vágyát is kiélheti, hogy olyanoknak beszélhessen zenetudományi témákról, akik nem feltétlenül rajonganak a klasszikus zenéért.

 

Gergely Máté a Zeneakadémia muzikológia szakán végzett és gyerekkora óta rabja a filmek és sorozatok világának. Az elmúlt öt évben zenetudományi tanulmányai mellett filmkritikákat és ajánlókat írt az egyetemi újságba. Számára a filmművészet nem csak kikapcsolódás, hanem szenvedély is, jelen előadásban pedig élvezettel ötvözi a zenetörténet és a mozgóképek izgalmas világait.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretne értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozzon fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!