Program


VI. MiraTone Fesztivál és Akadémia 2024 - Meditáció | Suk 150
2

VI. MiraTone Fesztivál és Akadémia 2024 - Meditáció | Suk 150

A New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál és Akadémia 2024-ben új névvel és új arculattal lép a nagyközönség elé. A névváltoztatás eredménye egy egyedi mozaikszó - MiraTone -, amely a fesztivál alapítójának, Miranda Liu amerikai-magyar hegedűművésznek keresztnevét is magában rejti.

Jegytípusok


3 900 Ft
Belépőjegy

Aktuális előadások



A százötven éve elhunyt Josef Suk emléke előtt tisztelgünk a MiraTone Fesztivál negyedik kamaraestjén. Suk kortársa és tanítványa volt Dvořáknak, és maga is hegedűs és a nagysikerű Cseh Vonósnégyes tagja lévén, nagyfokú hozzáértéssel közelített a vonósnégyes és a vonószenekar műfajához. A koncerten elsőként elhangzó mű témája egy régi vallásos ének, amely a csehek védőszentjéhez, Szent Vencelhez fohászkodik a cseh nép boldogulásáért. A darab vonószenekari változatát a Fesztivállal párhuzamosan zajló MiraTone Akadémia professzorai és növendékei közösen adják elő, az esemény alapítója és a Fesztivál igazgatója, Miranda Liu vezetésével.

A Fesztiválon nem először hangzik majd el megkülönböztetett zenetörténeti jelentőségű kompozíció: Schubert vonósötösét a szakmai vélemény egyenesen a zeneirodalom legnagyszerűbb kamarazenei alkotásai közé szokta sorolni.

Josef Suk egykori mesterei között volt az az Anton Bennewitz is, akinek a nevét Fesztiválunk vendégegyüttese viseli: a Bennewitz Quartet szólaltatja meg Schubert remekművét, a C-dúr vonósötöst, a Spanyolországban születet, és mára páratlan nemzetközi karriert befutó Adolfo Gutierrez Arenas csellóművész közreműködésével.

 

Josef Suk: Meditáció egy régi cseh korál témájára

Franz Schubert: C-dúr vonósötös, D. 956

 

Közreműködik:

MiraTone Ensemble, a MiraTone Akadémia 2024 professzoraiból és résztvevőiből álló vonószenekar (Vezeti: Miranda Liu)

Bennewitz Quartet (Csehország)

Jakub Fišer – hegedű Štěpán Ježek – hegedű Jiří Pinkas – brácsa Štěpán Doležal – cselló

Adolfo Gutiérrez Arenas – cselló (Spanyolország)

támogatóink és partnereink:

All My Friends Are Stars Festival, Camões Intézet, Cervantes Intézet, Coudenberg Sound Box Fest, Cseh Centrum Budapest, European Festivals Fund for Emerging Artists, Fidelio, FUGA, Mente Festival, MMA Művészeti Ösztöndíj Program, NKA, Polish Chamber Musicians’ Association, Román Kulturális Intézet, Spanyolország Budapesti Nagykövetsége, Support Excellence, Tiszta Formák Alapítvány, V4 Music Foundation, V4 String Quartet, Visegrad Fund, Waclaw Felczak Alapítvány

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretne értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozzon fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!