Program


Rákász Gergely - Lords of the Organ VIII.

Rákász Gergely - Lords of the Organ VIII.

VIVALDI - BACH - GERSHWIN

Jegytípusok


4 500 Ft
Standard

Aktuális előadások




Égi és földi hatalmak köszöntik a 100 éves, de kora ellenére nagyon is virgonc Kék Rapszódiát. Csatlakozz a fergeteges ünnepséghez!






Vivaldi - Négy Évszaksorozatának végéhez érkezünk idén az időskor bölcsességét idézőTélConcerto-val. Vivaldi gyönyörű harmóniái mint korábban, úgy most is mélyebb szellemi, lelki rétegeket is megmozgatnak a hallgatókban. Mesélek majd róluk.  






Szabadság, fiatalság, életöröm, ritmus, zene, és a nagyváros hangjai, zajai, ez aKék Rapszódialelke. Ezt játszom minden alkalommal, amikor a billentyűkhöz ülök. Születésének közegeként az első világháború utáni évek hisztérikus Amerikáját kell magunk előtt látnunk. A közönség féktelen felszabadulni, szórakozni vágyásában mindig újabb műveket, rekordokat várt, ésGershwinazok közé tartozott, akik okosan kiszolgálták, de ugyanakkor irányították is az átlag ízlést.


 


150 éve született a nagyszerű angol komponistaGustav Holst, akinekBolygók szvitje számos hollywoodi legendás filmzenét ihletett úgy aCsillagok Háborúját, mint aGladiátort. Az idén megjelent ÚJ LEMEZ a Lords of the Organ sorozat 4. korongja három tételt vonultat fel a remekművekből. Ezek közül a kiáradó, a teremtő, az Istenek ura, a legnagyobb bolygó aJupitertétel szólal meg a koncerten.  






Bach intim és felemelő zenéjét az „Ékesítsd magad ó kedves lélek” címűt 1724-ben éppen 300 éve írta. Miért is ne hallgassuk meg! Én el is játszom hallgatás közben.  






Mindent összevetve hozom a Lords of the Organ sorozat szokásos arculatát! Változatos muzsikák, erő és alázat, mélységek és magasságok, mindezLátványkoncertformában, lenyűgöző művészi grafikákkal kiegészítve a zenét, hiszen a koncert Gershwinhez és Vivaldihoz hasonlóan nem csak kiszolgálni, de formálni is igyekszik a közízlést!  






Éljük át együtt!

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!