Program


Klasszikus romantikus

Klasszikus romantikus

Műsor:
J. Haydn: G-dúr vonósnégyes, op. 76, No. 1
J. Brahms: h-moll klarinétötös, op 115

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 7. vasárnap, 16:00

Közreműködik:
Anderkó Dániel - klarinét
Bónitz Márton - hegedű
Ráczné Nagy Andrea - hegedű
Szépszabó Marine - brácsa
Juhász Viktor - cselló

A Flesch-bérlet ötödik koncertjének első műsorszáma Joseph Haydn 1799-ben megjelent, 76-os opusszámot kapott sorozata, az úgynevezett Erdődy-kvartettek nyitódarabja, a vonósnégyes-komponálás magasiskoláját bemutató G-dúr vonósnégyes lesz: a négy tételes alkotás a zenitjére érkezett bécsi klasszikus muzsika dúsan pompázó virágoskertjébe invitálja hallgatóit. Teljesen más világba vezet Brahms kilenc évtizeddel később, 1891-ben írott h-moll klarinétötöse, amely egyszerre nosztalgiával teli búcsú a nagyromantikától és visszapillantás egy lassan lezáruló kivételes életműre. A kamarazene barátait ezúttal is az Egyetemi Hangversenyterembe várják az előadók, a Győri Filharmonikus Zenekar művészei.   

Ajánlatunk


A Beautiful Confusion ZÓRA váratlan, de intenzív feltűnésének címe is lehetne akár. A kaliforniai születésű és részben ma is Amerikában élő Urbányi Zóra 2021-ben élénk visszhangot váltott ki Kollár-Klemencz László Iszom a bort című dalának feldolgozásával, ami után egymást követték saját szerzeményei.

Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Most új otthonban kezdenek új életet, hiszen a gyerekek felnőttek, élik a saját életüket. Vagy ez mégsem ilyen gömbölyű?

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!