Program


Kányádi Sándor / VERS-ESTEK A MÜPÁBAN

Kányádi Sándor / VERS-ESTEK A MÜPÁBAN

A 2018-ban 89 éves korában elhunyt Kányádi Sándort aligha kell bemutatni: a magyar anyanyelvű olvasóközönség egyik kedvenc költőjéről van szó, akinek szerepe és művészete túlmutat szekértáborokon, irányzatokon, átível nemzedékeken és országhatárokon.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 15. hétfő, 20:00

Kányádi Sándor lebilincselő személyiség volt. Nagy idők tanúja. Élő klasszikus, közben maga a megtestesült természetesség. Varázslatos mesemondó, eleven anekdotakincs. Aki hallotta verset mondani vagy egyszerűen mesélni, úgy istenigazából, ha már bemelegedett, egy ideig aligha került ki az élmény hatása alól. Ha személyes jelenlétét nem is tudjuk megidézni, sokirányú, gazdag költészetét igen: versei közvetítésével ott lesz a Müpa Üvegtermében velünk, hogy vele dúdolhassuk a nyolcvanas években született nagy ciklusának felejthetetlen sorait: „Vannak vidékek / ahol az ének / kiment szokásból / ha van is élet / azt hihetnétek / mindenki gyászol // pedig csak védett / helyen az ének / valahol mélyen / szunnyad a lélek / legjobban féltett / gyönge csücskében // vannak vidékek / ahol a népek / csöndben az ágak / jelekkel élnek / beszélni félnek / viharra várnak.” Kányádi Sándor klasszikussá teljesedett művészete a mindenkori diktatúrák ellenében azóta is az emberi szabadság és méltóság mellett tesz hitet a költészet autentikus eszközeivel. Életművén nem fogott az idő. Nagy élményben lesz része annak, aki erről személyesen szeretne meggyőződni a Müpában.

Közreműködők:
Zongora: Darvas Ferenc
A Nemzeti Színház művészei

A műsort összeállította és bevezeti: Fekete Vince
Rendező: Rubold Ödön

Együttműködő partner: Nemzeti Színház
Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

A délszláv muzsikát játszó Vujicsics Együttes ötven évvel ezelőtti megalakulásuk óta szinte változatlan felállásban muzsikál.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!