Program


Kamarazene a nappaliban - A Risoluto Kvartett és Asbót Kristóf előadása

Kamarazene a nappaliban - A Risoluto Kvartett és Asbót Kristóf előadása

Mitől válik alkalmassá egy lakás kamarazenélésre? Kell-e valamilyen „eszközökkel” rendelkeznie, és milyen zenészek kellenek hozzá?

Jegytípusok


4 900 Ft
Belépőjegy

Aktuális előadások



Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ a Budapesti Fesztiválzenekar zenészei által alapított Risoluto Kvartett, valamint Asbót Kristóf belsőépítész közös, koncerttel egybekötött előadása. Ennek megfelelően a Hírös Agóra KultKaszinóban megidézzük, a múlt század közepének polgári létformáját, felidézzük a korabeli otthoni együtt-muzsikálás meghitt, bensőséges környezetét. Az est ötletét Végh Sándor világhírű hegedűművész, karmester és kamaramuzsikus emléke adta, aki még zeneakadémista korában, tanárai ajánlására vett részt lakáskoncerteken, többek között az orvosokból alakult, később „Orvos-vonósnégyes” néven ismertté vált formációt kiegészítve.

Asbót Kristóf – akinek édesapja tagja volt az orvosvonósnégyesnek – részben személyes gyermekkori élményeiből merítkezik előadásában, és a huszadik századi belsőépítészet történetén keresztül mutatja be a korszakra jellemző otthonzenélés világát, hangulatát. A koncerten elhangzó művek – Bartók Béla hegedűduóra komponált miniatúrái, valamint a vonósnégyes-irodalom két igazi klasszikusa – úgyszintén Végh Sándorra emlékeztetnek, aki előszeretettel szólaltatta meg ezen darabok mindegyikét.

A Risoluto Kvartett – melynek tagjai Iván Tímea hegedűművész (Budapesti Fesztiválzenekar), Molnár Noémi hegedűművész (Budapesti Fesztiválzenekar), Juhász Barna brácsaművész (Budapesti Fesztiválzenekar ) és Banda Pál (London) csellóművész – tagjai különböző formációkban több éves közös zenekari és kamarazenei múltra tekintenek vissza. Iván Tímea, az együttes elsőhegedűse Végh Sándornál végezte posztgraduális tanulmányait, a Mozarteumban, aztán a tanársegédje volt ugyanott – a világhírű Camerata szólamvezetőjeként és esetenként koncertmestereként, illetve szólistájaként is fellépett Végh vezénylete alatt. Végh Sándor zeneszerzést Kodály Zoltánnál tanult.

Asbót Kristóf belsőépítész, díszlettervező, televíziós rendező, egyetemi oktató. 2019 óta a FUGA Budapesti Építészeti Központ produkciós vezetője.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretne értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozzon fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!