Program


Budapest Galéria | Tárlatvezetés - The Greenkeeper's Nightmare

Budapest Galéria | Tárlatvezetés - The Greenkeeper's Nightmare

„The Greenkeeper’s Nightmare – A golfpálya és a féreglyuk esete” című kiállításon az alkotók és a kurátor közösen vezetnek tárlatot október 31-én 17 órától.

A tárlatvezetésre online vásárolható jegy (1000 Ft/fő) csak a kiállításra érvényes belépőjegy megváltásával együtt érvényes.  több...

Jegytípusok


1 000 Ft
Jegy

Aktuális előadások



„The Greenkeeper’s Nightmare – A golfpálya és a féreglyuk esete” című kiállításon az alkotók és a kurátor közösen vezetnek tárlatot október 31-én 17 órától.

Időpont: 2024. október 31. (csütörtök), 17:00

Helyszín: BTM Budapest Galéria (1036 Budapest, Lajos utca 158.)

A tárlatvezetésre online vásárolható jegy (1000 Ft/fő) csak a kiállításra érvényes belépőjegy megváltásával együtt érvényes.

Teljes árú, nyugdíjas és diák jegyeink elérhetőek online, további kedvezményes jegyeink megvásárolhatóak a jegypénztárunkban, a tárlatvezetés kezdetekor is.

 

THE GREENKEEPER’S NIGHTMARE – A golfpálya és a féreglyuk esete

Kristóf Gábor és az Untitleist Anonim Antigolf Club kiállítása

Kristóf Gábor figyelmét az elmúlt négy évben a golf kötötte le. A sportág iránti érdeklődés talán abból is ered, hogy Kristóf Gábor munkásságában mindig a mechanikus, steril, leszabályozott munkafolyamatok és rendszerek voltak a legfontosabb inspiráció, ebbe a sorba pedig a golf is beilleszthető. A legtöbbeknek hobbit, kikapcsolódást jelentő sport ugyanis egy mesterséges környezetben, tele szabályokkal, öltözködési útmutatóval és saját nyelvvel nem tűnik önfeledt szórakozásnak. Az abszurditást csak fokozza, hogy a füves pályának, a szabadtéri környezetnek, ahol a játékosok játszanak, maga a természet a legnagyobb ellensége – gondoljunk csak a széllel terjedő gazra, a fűmagot felcsipegető madarakra, a földet feltúró vakondokra vagy a különböző időjárási körülményekre. Ezeken az ellentmondásokon felül fontos megemlíteni, hogy a golf a kiváltságos réteg sportja; a társadalmi olló egyre nagyobbra nyílásával pedig csak nő a szakadék a golfozók és a nem-golfozók között. Akik nem golfoznak, kívül rekednek a kerítéssel, bozóttal és fallal gondosan elzárt golfpályán, s ismereteiket a golfról leginkább csak a kerítés résein kukucskálva szerezhetik meg.

Minden, ami egy golfklub szigorú rendjét megbontja, elsődlegesen a golfpályák felfoghatatlan eszmei értékű gyepének gondnokát, a Greenkeepert bosszantaná fel. Kristóf Gábor pedig a Greenkeeper rémálmát (amely a kiállítás címében fogalmazódik meg) egy csapat művész bevonásával váltja valóra. A művészek a kiállítás alkalmából megalapítják az Untitleist Anonim Antigolf Clubot, amelynek keretében a golfot, a golfozókat és a golf által képviselt értékrendet próbálják értelmezni vagy épp kritika tárgyává tenni – utóbbi a finom utalásoktól a rombolásig terjedhet. Ahhoz pedig, hogy nem-golfozókként hozzáférhessenek a golf zárt univerzumához, úgy tűnik, egy féreglyukra lesz szükségük, ami átjárót képez a két világ között. Persze egyelőre ez is csak egy elmélet, működése pedig még nincs bizonyítva.

Közreműködő művészek: Martin Chramosta, eden_jeneses, Fridvalszki Márk, Hoóz Anna, Legion (Borsos János, Ingatlan, Janky Máté, Kovács Máté, Lőrinc Lilla, Nozdroviczky Eszter), Petrányi Luca, SZAF (Fischer Judit, Mécs Miklós, Vándor Csaba)

Kurátor: Kollár Dalma Eszter

Grafika: Kazsik Marcell

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretne értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozzon fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!