Program


Ajándékjegy Az ókori görögök ANCIENT GREECE - Athén és Spárta kiállítás
10

Ajándékjegy Az ókori görögök ANCIENT GREECE - Athén és Spárta kiállítás

Egy mélyreható utazás az ókori Görög történelemben, több, mint 1100 m2-en!

Az ajándékjegy sorban állás nélkül bármely időpontban felhasználható egészen a kiállítás utolsó látogatható időpontjáig azaz 2024.02.11. 18:00-ig.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 8. hétfő, 19:00

Ancient GREECE
AZ ÓKORI GÖRÖGÖK
Athén & Spárta
Az ókori birodalom féltve őrzött kincsei és titkai MOST testközelből!

A történelemkönyvek lapjain Görögország mindig is kivételes helyet foglalt el, mely gazdag és sokszínű kultúrájával, mélyen gyökerező mitológiájával és jelentős történelmi eseményeivel vonzotta az érdeklődőket világszerte. Az "Ancient GREECE – Athén és Spárta” kiállítás egyedülálló lehetőséget kínál a látogatóknak, hogy elmerüljenek az ókori Görögország varázslatos világában.

A kiállítás a National Museum of History, Greece - Εθνικό Μουσείο Ιστορίας, Ελλάδα támogatásával jött létre, amely igazolja azt, hogy a tárlat valóban azokat a tényeket, híres eseményeket, fegyverzeteket, igazi történelmi momentumokat mutatja meg, amelyek hűen tükrözik ezeknek a titokzatos államoknak egykori tündöklését.

Az utazó tárlat Magyarországon idén ősszel Budapesten október 20-tól lesz látható, de mindössze 3 hónapig és az általános és középiskolai tananyaghoz kapcsolódva segíti a görög témakör feldolgozását valamint az érettségire való felkészüléshez is elengedhetetlen.

A kiállítás rengeteg szobron, kiállítási tárgyon, életnagyságú hajón, testeken, páncélzatokon, sisakokon, pajzsokon, fegyvereken, korabeli hangszereken, korhűen kialakított lakóhelyeken, és megannyi egyéb
számunkra ismeretlen installációkon keresztül varázsolja elénk a Görög Államok ókori történelmének minden egyes részletét.

Olyan kérdésekre ad választ, amelyek egészen idáig csak ködös információkként voltak jelen a fejünkben.
Hogyan született meg a demokrácia? Hogyan kezdődött a trójai háború? Hogyan nézett ki a trójai faló? Miért voltak a spártaiak olyan legyőzhetetlen harcosok? Hogyan kezelte a mindenható Zeusz az isteneket és az embereket? Hány évig tartott a Parthenon felépítése? Miért tartották Delphit az ókori világ középpontjának? Bele tudsz majd nézni a Medúza szemébe?

Testközelbe kerül Atlasz, Herkules, Amazonas, Akhilleusz, Leonidász, Minotaurusz, Nagy Sándor, Zeusz és Athéné istennő lenyűgöző szobrokon keresztül és olyan hatalmas építményekkel is találkozhatunk, mint a trójai faló vagy akár egy hadihajó, amellyel Athén meghódította az egész Földközi-tengert! Az ókori Görögország kulturális, történelmi, filozófiai és harci örökségéhez kapcsolódó régészeti leletek, műalkotások, tárgyak és kiállítások kiterjedt gyűjteménye is megcsodálható lesz.

Megérkezett Görögország valaha volt legnagyobb produkciója, és 2023. október 20-án megkezdi európai turnéját Budapesten! Egy hihetetlen utazás az ókorba ahol testközelből csodálhatjuk meg a görög történelem és mitológia nagyszerűségét. Spárta, Athén, Macedónia, Trója, csatahajó, filozófusok, művészet, építészet, találmányok és minden ami fontos volt ebben az időszakban..

A görög hősök olyan legendákkal övezettek, amelyek az emberi kitartás, bátorság és hűség példaképei lettek. Az Akhilleusz, Odüsszeusz és Héraklész által elvégzett hőstettek máig ható inspirációt jelentenek mindannyiunk számára, mint ahogyan tették ezt a 300 c. film alkotóira is, ahol a méltán híres spártai harcosok és Leonidasz nagyságára építve készítettek el egy azóta is mindenki számára ikonként emlegetett filmet, amely azonnal megdöntötte az akkori mozi rekord nézőszámait. A kiállítás megmutatja, hogyan formálták ezek a hősök és legendák az ókori görög társadalom értékrendjét és identitását.

Helyszín: Budapest, ETELE PLAZA. 3. emelet

FIGYELEM A KIÁLLÍTÁS CSAK 3 HÓNAPIG LESZ MAGYARORSZÁGON!

Ajánlatunk


zenés játék két részben

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

A boldogságot, a szerelmet, a szeretetet széles e világon, számtalan kalandon keresztül hajszoló, a végső békét azonban mégiscsak kedvese karjai között meglelő Peer Gynt a 19. századi drámairodalom egyik legösszetettebb alakja. A darab színrevitele és befogadása mindig kivételes erőpróba a rendező és néző számára egyaránt.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!