Program


A Gigantikus Szógyár

A Gigantikus Szógyár

Agnes de Lestrade francia írónő gyerekeknek szóló regényében, A Nagy Szógyár című mű történetében van egy ország, ahol az emberek alig beszélnek. Ez a Nagy Szógyár országa. Ebben a különös országban meg kell vásárolni a szavakat, mielőtt kimondhatnák őket. A Nagy Szógyár éjjel-nappal dolgozik, és a gépekből kiáramló szavak ugyanolyan sokfélék, mint maga a nyelv.  több...

Jegytípusok


2 500 Ft
Földszint

Aktuális előadások


A Nagy Szógyár

Helyszín: Bartók terem

Előadás hossza: Hamarosan

Kategória: 4 éves kortól

Bemutató: 2024. november

Agnes de Lestrade francia írónő gyerekeknek szóló regényében, A Nagy Szógyár című mű történetében van egy ország, ahol az emberek alig beszélnek. Ez a Nagy Szógyár országa. Ebben a különös országban meg kell vásárolni a szavakat, mielőtt kimondhatnák őket. A Nagy Szógyár éjjel-nappal dolgozik, és a gépekből kiáramló szavak ugyanolyan sokfélék, mint maga a nyelv. Vannak szavak, amelyek értékesebbek, mint a többi szó. Ezeket nem mondják ki gyakran.  A nagy gyárországában sokba kerül a beszéd. Néha a szegényebbek szerencséjére a levegőben is repkednek elkóborolt szavak. Ilyenkor a gyerekek sietnek a lepkehálójukért, elkapnak egyet-egyet, és büszkék, hogy este a vacsoránál meg tudnak szólalni, hogy szólhatnak néhány szót a szüleikhez.  

Philéas három szót fogott a hálójával, de nem mondja ki őket, mert egy különleges valakinek tartogatja, Cybelle-nek, akinek holnap lesz a születésnapja, aki iránt szerelemfélét érez, s akinek nagyon szeretné azt mondani, hogy „szeretlek”.  Ez a szó nagyon sokba kerül, Philéasnak meg nincs elég pénze. Így aztán a talált szavakkal ajándékozza meg Cybille-t: cseresznye, por, szék…

Alkotók:

Dramaturg: Tóth Réka Ágnes

Tervező: Mátravölgyi Ákos

Rendező: Vidovszky György

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretne értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozzon fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!