Program


Zsidó Kulturális Fesztivál 2024: Leonard Bernstein Szerenád

Jegytípusok


5 900 Ft - 6 900 Ft
2 jegytípus

Aktuális előadások



Ami a filmből kimaradt: Leonard Bernstein Szerenád

 

Leonard Bernstein Szerenádja – amelynek ősbemutatója (micsoda véletlen!) szinte napra pontosan hetven évvel ezelőtt volt – a hegedűirodalom talán legcsillogóbb, de mégis árnyékba került drágaköve. A bemutatón maga Bernstein vezényelt, közreműködött a világhírű hegedűművész, Isaac Stern és az Izraeli Filharmonikus Zenekar. 

A szerző szándékai szerint a kompozíció a szeretet és a szerelem allegorikus himnusza hegedűre és zenekarra négy tételben, s ezt most mi is meghallgathatjuk Korcsolán Orsolya hegedűművésztől, akinek partnerei a Magyarországon a Zsidó Kulturális Fesztiválon debütáló, Bécsbe már üstökösként berobbant, mindössze 18 éves ifjú karmester, Sugár Nátán és a MÀV Szimfonikus Zenekar lesznek. 

A Rumbach lélegzetelállítóan szép atmoszférájában ezen kívül felcsendül Max Bruch-tól a Kol Nidré hegedűre és zenekarra, valamint Gustav Mahlertől az Adagietto.

Ez az esemény a Holokauszt 80. Emlékév keretében valósul meg.

 

* Az időpont és a programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretne értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozzon fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!