Program


Zene-Szó koncertsorozat a zene világnapján a Budapesti Vonósokkal

Zene-Szó koncertsorozat a zene világnapján a Budapesti Vonósokkal

A „parfümös” barokk udvari táncoktól a „földszagú” népi táncokon át a fanyar táncstilizációkig vezet a Budapesti Vonósok koncertjének táncrendje.  több...

Jegytípusok


4 000 Ft
Terem

Aktuális előadások



Bach élénk zenekari színekkel festett táncai és Bartók Béla komplex életvilágot körvonalazó román táncsorozata között hangzik el Orbán György egyik legnépszerűbb vonószenekari kompozíciója, a kétes hírű, ám bőkezű orosz mecénás, Razumovszkij gróf figuráját – vagy annak elképzelt alakját – különleges objektíven keresztül láttató Bálzene. „A képzavarokról és az anakronizmusokról a világ minden kincséért sem mondanék le” – vallotta a darab kapcsán a zeneszerző, utalva arra, hogy a megidézett táncok és a különböző történelmi korszakok és stílusok közötti kapcsolat álomszerűen és bűbájosan zűrzavaros. A történelem ebben a műben inkább csak legendákból szőtt mese, melynek alapkarakterét a nosztalgia határozza meg.

J.S. Bach: C-dúr zenekari szvit (BWV 1066)
Orbán György: Bálzene
---
Bartók: Román népi táncok

Művészek:
Kálid Artúr - színművész
Pilz János - koncertmester
Botvay Károly - művészeti vezető
Budapesti Vonósok

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretne értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozzon fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!