Program


Jake Heggie: Ments meg, Uram! / MET FSZ

Jake Heggie: Ments meg, Uram! / MET FSZ

Valós eseményeket elbeszélő könyv, színmű és sokszorosan díjnyertes film révén is nevezetes a Jake Heggie első operájának alapjául szolgáló történet, amelynek középpontjában a halálbüntetés eltörléséért küzdő Helen Prejean nővér és a halálsoron a kivégzésére váró gyilkos megismerkedése áll.  több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 21. szombat, 19:00

A nagyhatású opera 2000-es ősbemutatója óta bejárta a világot, s most a Met színpadára is elérkezik: Yannick Nézet-Séguin vezényletével és Joyce DiDonatóval a - filmen Susan Sarandon által megformált - katolikus apáca szerepében.

Akárcsak a történet, maga a mű is ismerős lehet már számunkra, hiszen a Ments meg, Uram! 2020-ban Budapesten is színre került, s így mondhatni helyből is tudható, hogy Heggie erős színpadi érzékű, valódi operakomponista, aki Tony- és Emmy-díjas librettistájával, Terrence McNally-vel együttműködve jelenkori klasszikust alkotott. Az egyszerre felkavaró és állásfoglalásra késztető opera, amelynek New York-i bemutatóját a pandémia késleltette, most a - 2022-23-as évad során a Metben a Don Giovannival debütáló - belga Ivo van Hove rendezésében fog a helyi és a HD-közvetítés globális közönsége elé kerülni. A produkció ékköve, Joyce DiDonato oldalán ott találhatjuk a bűnével és büntetésével szembenézni kénytelen gyilkos szerepének egyik legavatottabb megformálóját, a fizikumával is imponáló basszbaritont, Ryan McKinnyt. Két kisebb, de egyként kulcsfontosságú szerepben pedig a már több amerikai opera előadójaként megcsodált Latonia Moore-t és a Ments meg, Uram! San Franciscó-i ősbemutatójának Helen nővérét, az Amerika nemzeti kincsének beillő Susan Grahamet is láthatjuk-hallhatjuk majd.

A Metropolitan Opera Live in HD közvetítések partnerünk, a liveincinema.eu s.r.o. közreműködésével valósulnak meg.

Rendező: Müpa

Vezényel: Yannick Nézet-Séguin

Szereplők:

Rose nővér:.........................................Latonia Moore
Helen Prejean nővér:.........................Joyce DiDonato
Mrs. Patrick De Rocher:.....................Susan Graham
Joseph De Rocher: ............................Ryan McKinny

Közreműködik:

a Metropolitan Opera Ének- és Zenekara

Alkotók:

librettó:  Terrence McNally
díszlet, fény: Jan Versweyveld
jelmez: An D'Huys
vetítés: Christopher Ash
hangdizájn: Tom Gibbons
rendező: Ivo van Hove

Ajánlatunk


MŰSOR: BRAHMS: d-moll zongoraverseny, op. 15 SOSZTAKOVICS: 10. szimfónia, op. 93 Elisabeth Leonskaja zongora Vezényel: Keller András

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Nincs olyan ember, aki ne játszana el a gondolattal, mi lett volna belőle, ha valami vagy ha minden másképp alakul az életében. Az előadás alkotói ezúttal ezt a játékot veszik komolyan és ezen keresztül vallanak magukról, tévedéseikről és vágyaikról. Öt fiktív élettörténet jelenik meg, és ezekben találkoznak egymással az alkotók valós vagy elképzelt alteregói.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!