Program


Horváth Attila: Trip_tan

Horváth Attila: Trip_tan

színházterem
jegyár egységesen: 3800 Ft
támogatói jegy: 8000 Ft
időtartam: 45 perc
korosztály: 12+

Jegytípusok


3 800 Ft
Színházterem

Aktuális előadások



Féloldali. Lüktető. Nyomó. Feszítő. Hasogató. Tompa. Szorító. Szúró. A migrén személyes élmény számomra, amely hosszú évek óta jelen van az életemben. A performansz egy személyes utazás, amely kivonata azoknak a napoknak, amikor a fizikai és pszichés tünetek átveszik az uralmat az életem felett. Az egyre fokozódó fájdalomból és az ezt létrehozó deperszonalizációs folyamatokból építkezik. A “megváltást” a specifikus gyógyszerek, azaz a triptánok hozzák el, ám ezeknek is lesznek utóhatásai. Az alkotói folyamat során a fájdalom különböző stádiumainak megélésén keresztül vizsgálom a tűrőképességem határait. A Trip_tan című előadásban egy olyan karakter személyesedik meg, aki a realitás és az illúzió határán egyensúlyozva próbálja tapasztalhatóvá tenni az érzékeléseit.

Az előadás a migrénből inspirálódó személyes utazás, egyben terápia is az előadó-koregráfusa számára. Az előadás kiemelt célja, hogy a nézők számára a mozdulatokon, illetve az előadás további elemén, a zenén, fényen, vetítésen keresztül minél inkább sikerüljön a nézőket absztrakt módon belehelyezni a migrénes állapotba, átadni azokat az érzeteket, amin annak elszenvedője keresztülmegy.

Horváth Acca szabadúszó táncművész, tánctanár, jógaoktató. A Magyar Táncművészeti Egyetem moderntánc szakirányán szerzett diplomát 2018-ban, majd 2023-ban a táncpedagógus mesterképzésen. Jelenleg a tánctörténet szakirány mesterszakos hallgatója. 2016-ban 2 hónap szakmai gyakorlatot töltött Németországban, a Theather Ulm Társulatnál.

Első darabját 2022-ben “A kimondhatatlan jókedv játéka” címmel mutatta be a MU Színházban. Második darabját 2023-ban “Sweet (dis)Harmony” címmel mutatta be a Bethlen téri Színházban. Az előadás az IKF (Ifjú Koreográfusok Fóruma) Program keretében valósult meg a Közép-Európa Táncszínház közreműködésével. 2024-ben „Trip_tan” című szólóját adta elő az Under500 Fesztiválon. Az „Egyenlően állunk” című performatív divatbemutató koreográfusa, amely a Nyolcésfélben valósult meg.

Alkotó/előadó: Horváth Attila, zene: Porteleki Áron, videó: Páll Tamás, fény: Rovó Virág, jelmez: Aczél Sára Luca, díszlet: Fügedi Balázs

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretne értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozzon fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!