Program


EÖTVÖS PÉTER EMLÉKÉRE - Barber / Sztravinszkij / Eötvös / Mozart - E/4

EÖTVÖS PÉTER EMLÉKÉRE - Barber / Sztravinszkij / Eötvös / Mozart - E/4

Nem túlzás, ha azt mondjuk, a közelmúltban elhunyt Eötvös Péter az utóbbi évtizedek kimagasló zeneszerzője volt, akinek széles világlátása, közvetlensége sok muzsikus számára jelentett mintát. Hangversenyünkön egyik utolsó művét ismertetjük meg a magyar közönséggel: a Hárfaversenyt 2024 januárjában mutatták be Párizsban, és azóta számos koncerten elhangzott Genftől Tokióig.  több...

Jegytípusok


5 400 Ft - 6 600 Ft
3 jegytípus

Aktuális előadások



MŰSOR

Barber: Adagio
Sztravinszkij: Gyászének
Eötvös: Hárfaverseny – magyarországi bemutató
Mozart: Jupiter szimfónia

KÖZREMŰKÖDIK

Xavier de Maistre - hárfa

VEZÉNYEL

Farkas Róbert
 
Nem túlzás, ha azt mondjuk, a közelmúltban elhunyt Eötvös Péter az utóbbi évtizedek kimagasló zeneszerzője volt, akinek széles világlátása, közvetlensége sok muzsikus számára jelentett mintát. Hangversenyünkön egyik utolsó művét ismertetjük meg a magyar közönséggel: a Hárfaversenyt 2024 januárjában mutatták be Párizsban, és azóta számos koncerten elhangzott Genftől Tokióig. A magyarországi bemutatón Xavier de Maistre játékát halljuk, akinek Eötvös kompozícióját ajánlotta. Barber fájdalmas Adagiójával és Sztravinszkij Gyászénekével is a komponistára emlékezünk. Végül Mozart utolsó szimfóniája csendül fel, amit grandiózus és fenséges nyitóakkordjai révén kereszteltek Jupiternek.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretne értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozzon fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!