Program


Azt beszélik! Mi igaz belőle? - budapesti legendák nyomában II.  - Kardnyelők, kémek, kéjnők a budap
5

Azt beszélik! Mi igaz belőle? - budapesti legendák nyomában II. - Kardnyelők, kémek, kéjnők a budap

Kordos Szabolcs, az Egy város titkai című könyv szerzőjének segítségével ezen az estén felfedjük néhány ikonikus szórakozóhely történetét. A Király utcai Kék macska az első állomásunk, amelyről még Jókai Mór és Mikszáth Kálmán is megemlékezett – nem éppen dicsérő szavakkal. A következő ital már a Meteor szállóban vár bennünket..

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 15. csütörtök, 17:30

Budapest mindig is „bűnös város” volt, tele éjszakai kísértéssel, világszínvonalú mulatókkal. Kordos Szabolcs, az Egy város titkai című könyv szerzőjének segítségével ezen az estén felfedjük néhány ikonikus szórakozóhely történetét. A Király utcai Kék macska az első állomásunk, amelyről még Jókai Mór és Mikszáth Kálmán is megemlékezett – nem éppen dicsérő szavakkal. A következő ital már a Meteor szállóban vár bennünket, ahol kardnyelők és állástalan primadonnák között egy komor úr, bizonyos Ady Endre üldögélt oly gyakran. A Nagymező utcai Arizona sokáig a csillogás és a szórakozás fellegvára volt, majd emberi tragédiák egész sora árnyékolta be tündöklését. Végül betérünk a Mambo bárba, ahol Kádár titkosszolgálata kukkolta a kéjelgőket – már amikor épp működött a mikrofon.

Kordos Szabolcs szórakoztató és könnyed, de nagyon is tanulságos városi sztorizásra hívja önöket a Budapesti Történeti Múzeumba.

Zenei közreműködő: Báder Ernő - hegedű, Márkus Liza - ének, Vörös Tamás - gitár

A programjegy mellé normál múzeumi  belépőjegy vásárlása NEM szükséges. A jeggyel megtekinthető a BTM Vármúzeum minden jelenleg futó kiállítása.

Helyszín: Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum (Budavári Palota E épület – 1014 Budapest, Szent György tér 2.),  -1 szint, Gótikus terem

Megközelítés: https://www.varmuzeum.hu/latogatasi-informaciok.html

 

Ajánlatunk


A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai húzódnak meg. Egyszerű, de nagyszerű ötlet, ami tökéletesen működik.

"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal teli utazásba, amelynek a végén az alábbi legfontosabb kérdésekre megtalálhatjuk a választ! – Megsúgom, sokkal közelebb van, mint gondolnánk." – Pokorny Lia

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!