Program


Annie Hall (1977) - A nagy Woody Allen menet / MÜPA FILMKLUB

Annie Hall (1977) - A nagy Woody Allen menet / MÜPA FILMKLUB

Angol nyelven, magyar felirattal
A vetítést megelőző és az azt követő beszélgetés magyar nyelven zajlik.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 4. hétfő, 19:00

Annie Hall (1977) - A nagy Woody Allen menet
MÜPA FILMKLUB

Az ötvenedik Oscar-gála 1978-ban csekélyke meglepetést tartogatott: az Annie Hall négy Oscar-díjat gyűjtött be a forgatókönyv, a női főszereplő és a legjobb film kategóriákban. S bár színészi alakításáért Woody Allen nem kapott Oscar-díjat, a legjobb rendezés díja az övé lett. (A Csillagok háborúja alulmaradt, mint ahogy Steven Spielberg sem kapott Oscart a Harmadik típusú találkozásokért.) Szép, méretes siker volt. Üzleti értelemben is. Talán még fontosabb, hogy ezzel a filmjével Woody Allen magasabb osztályba lépett. Tiszteletre méltó, pedig az önpocskondiázó brooklyni komédiás csak azt teszi, amit eddig is.

Az Annie Hall egy parádés stand-up, amelyben az anekdoták és zsidó viccek valahogy túlnőnek önmagukon. Na, ez a „valahogy” a film titka, hiszen egy kapcsolat, egy szerelem tündöklése és bukása annyira nem átütő sztori. Állítólag volt már ilyen. Csakhogy az Annie Hall ritka mutatványt hajt végre. Egyrészt, mert végtelenül személyes. És ez nem csupán azt jelenti, hogy Allen felvillantja benne a szerepeit, az életét. Inkább valami olyasmit, hogy történetünk főhőse egyszerre van kint és bent. Szemlélője és élvezője/elszenvedője a kapcsolatainak. Másrészt azért, mert a dialóg, a riposztok végtelenül szellemesek. (Ennek a Woody Allen-filmnek a mondatait idézzük a leggyakrabban.) Harmadrészt azért, mert szerelmi vallomás - egy városhoz, New Yorkhoz. Negyedrészt… Ne soroljuk! Az Annie Hall ugyanis olyan érzelmeket kelt és jelenít meg, amelyeket roppant nehéz lenne szakszerűen leírni. Mostanság, negyvenöt évvel a születése után talán még nehezebb. Monitor-magányunkban hogy a fenébe is érthetnénk meg, hogy a szerelem, az emberi kötődések nem kipreparálható, hűvösen elemezhető jelenségek. Ott van bennük sok-sok másik ember, a furcsán tekeredő világ, az emlékek, az előítéletek. És még a város is…

Alkotó:
rendező? Woody Allen

Közreműködik:
házigazda: Réz András

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

zenés átirat két részben

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!