Program


Liszt öröksége - Balog József zongoraművész estje a zeneszerző születésének évfordulóján

Liszt öröksége - Balog József zongoraművész estje a zeneszerző születésének évfordulóján

„Hallottuk Lisztet. Nem hasonlítható egyetlen más zongoraművészhez sem… félelmet és bámulatot kelt. Leírhatatlan a megjelenése a zongoránál. Eredeti muzsikus…, egészen belefeledkezik a zongorázásba.” Clara Schumann jellemezte így a fiatal Lisztet, aki páratlan zongorajátékával és lenyűgöző hatású előadásaival hamar meghódította egész Európát.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 22. szombat, 19:30

Liszt Ferenc ugyanakkor előadóművészként és zeneszerzőként is sokkal több volt annál a virtuóz zongoristánál, akire a korabeli karikatúrák és a személyét övező Lisztománia emlékeztetnek. Liszt művészetének mélységét és sokoldalúságát érzékenyen tárja elénk Balog József Liszt-díjas zongoraművész programja, mely a zeneszerző születésnapján állít emléket örökségének. Balog József egy olyan nemzetközileg elismert magyar zongoristatradíció örököseként lép színpadra, melynek alapjait Liszt Ferenc mellett Dohnányi Ernő és Bartók Béla fektette le.

Műsor:

Wagner–Liszt: Fantázia a Rienzi c. opera témáira

Wagner–Liszt: Izolda szerelmi halála

Chopin–Liszt: Hat lengyel dal – 5. Meine Freuden

Schubert–Liszt: Ständchen

Schumann–Liszt: Widmung

Verdi–Liszt: Rigoletto-parafrázis

—szünet—

Liszt: Funérailles

Liszt: Szürke felhők

Liszt: En rêve

Liszt: Resignazione

Liszt: 13. magyar rapszódia

Ajánlatunk


Több, mint 2 évtized – több, mint 600 előadás – 12 Jászai-díj jelölés – 43 orvosi beavatkozás (1 sikeres) – 17 jegyszedő nyugdíjazás – 2 színház bezárás Előadás hossza: 130 perc Felvonások száma: 1

A Vivace Táncforgatag 6 budaörsi sportegyesület és 300 táncos részvételével kerül megrendezésre 2024 június 1-én, 18 órai kezdettel a RaM-Art Színházban.

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!