Program


IZP táncestek reg.: A meztelen majom
2

IZP táncestek reg.: A meztelen majom

A szentendrei válogatásban öt estén át mutatunk be koreográfiákat a pályaművek sokszínű palettájáról, mára már neves táncművész előadóktól, alkotóktól épp úgy, mint a legfrissebb művekből. A táncesteken kívül filmvetítésekkel, szakmai beszélgetésekkel és a Dunakorzón szabadtéri performanszokkal várjuk a közönséget.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. augusztus 8. hétfő, 20:01

IZP táncestek

Az Imre Zoltán Programot 2017 januárjában hirdette meg a Nemzeti Kulturális Alap. A program célja lehetőséget biztosítani ifjú művészek számára a bemutatkozáshoz, segíteni pályakezdésüket. A program kiemelten támogatja a pályakezdő alkotók társművészetekkel együttműködésben születő új alkotásait, azok találkozását a közönséggel, valamint a korszerű táncművészetet népszerűsítő komplex, interaktív oktatási kezdeményezések szervezését. Emellett hangsúlyt fektet a nemzetközi kapcsolatok építésére, és a külföldön elérhető szakmai programokon való részvétel támogatására. A programmal az 1997-ben elhunyt kiemelkedő alkotó emlékét is ápolja a Nemzeti Kulturális Alap. Imre Zoltán művészetét a nyitottság, a kísérletezés és a komplex színházi gondolkodás jellemezte, aki kitüntetett figyelmet fordított az ifjú, tehetséges koreográfus és táncművész nemzedékre. Öröksége követendő példa a táncművész társadalom minden generációja számára. A kollégium vezetője Pataki András, a Szegedi Kortárs Balett igazgatója. A kollégium tagja: Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház ügyvezető igazgatója, Nagy Zoltán, a Sín Kulturális Központ igazgatója és Kovács Gerzson Péter, a TranzDanz művészeti vezetője.

2022. augusztus 8. 20:00
Gera Anita / DanceLab: A meztelen majom
Az előadás kb. 45 perc, szünet nélkül.

„A tapasztalatok alapján formálódó hiedelmekkel, gondolati konstrukciókkal egy-egy emberi közösség mintegy lefedi jól-rosszul a valóságot, vagyis annyit fogunk fel a valóságból, amennyit a hiedelmeink közvetítenek.” (Csányi Vilmos: Íme az ember)

Gera Anita/DanceLab az X,Y,Z és az Image koreográfiák után most A meztelen majom című új produkcióval készül. Érdeklődése fókuszában a pandémia lezárulásával szintén egy szociológiai téma került. Az előadás témája a modern társadalomban élő ember konstruált világa, amelyben az egyéni tapasztalatokon túl, a közösség által kialakított, elfogadott, ellenőrzött és betartott hiedelmek alapján tájékozódunk.

Előadók: Béky Emma, Birta Márton, Bot Ádám, Nagy Noémi Gizella, Szirtes Krisztina, Tőkés Imola

Fényterv: KGP
Zene: Kovács Jeromos
Koreográfus: Gera Anita

Ajánlatunk


Szerző: William Somerset Maugham: CSODÁLATOS VAGY, JÚLIA! színház két részben a Játékszín színpadára alkalmazta: Németh Ákos

Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Most új otthonban kezdenek új életet, hiszen a gyerekek felnőttek, élik a saját életüket. Vagy ez mégsem ilyen gömbölyű?

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!