Program


BACH CSELLÓSZVITEK – Banda Pál gordonkaművész szólóestje

BACH CSELLÓSZVITEK – Banda Pál gordonkaművész szólóestje

24. Zsidó Kulturális Fesztivál
2022. szeptember 4-12.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 6. kedd, 19:00

24. Zsidó Kulturális Fesztivál

2022. szeptember 4-12.

 

2019. szeptember 6., kedd, 19 óra

BACH CSELLÓSZVITEK – Banda Pál gordonkaművész szólóestje

Banda Pált három évvel ezelőtt már hallhatta a közönség a Frankel zsinagógában, akkor Bach C-dúr és c-moll csellószvitjét játszotta. A sorozat idén folytatódik, szeptember 6-án két másik Bach szvit, a d-moll és az Esz-dúr hangzik el. Bach összesen hat csellószvitet írt, ezek mindegyike 1717 és 1723 között keletkezett, azaz abban az időszakban, amikor Anhalt-Kötheni Lipót herceg kötheni udvara volt az otthona. Korábban a weimari udvarnál állt szolgálatban, onnan csábította magához a művészetkedvelő, és a zene iránt különösen fogékony herceg, felajánlva az udvari zenekar karmesteri és kamarazenei igazgatói posztját. Bach egy nagyszerű, tizenhét tagú zenekarral dolgozhatott, a zenészek nagyrészt I. Frigyes porosz király feloszlatott zenekarából szerződtek ide. Itt játszott a korszak egyik legjobb gambása, Christian Ferdinand Abel, és a kiváló csellista, Christian Linigke, akik számára a hat csellószvit íródott, de a remek muzsikosok több új darabot is inspiráltak. A cselló egyébként ebben az időben egy még alig egy-két évtizedes történettel rendelkező, új hangszer volt.

Műsor: J.S. Bach: d-moll csellószvit, J.S. Bach: Esz-dúr csellószvit

Banda Pál a budapesti Zeneakadémia befejeztével – Végh Sándor meghívására – a Camerata Salzburg cselló szólamvezetője lett. Az itt eltöltött időt követően csatlakozott a Chamber Orchestra of Europe-hoz, ahol olyan művészekkel dolgozott együtt, mint Solti György, Schiff András, Rudolf Serkin, Claudio Abbado, Nikolaus Harnoncourt, és Lorin Maazel. Ezzel párhuzamosan a szólista pályán is elindult, egyebek közt Haydn és Schumann versenyműveit, Bach és Kodály szólószonátáit játszotta Anglia legjelentősebb koncerttermeiben, valamint Dvorak concertoját Szingapúrban. 1998-tól tíz éven át az angol zenei élet egyik meghatározó vonósnégyese, a nagy múltú Allegri Quartet csellistája volt. 2012 óta az English Piano Trio művésze. A koncertezés mellett a tanítás is fontos helyet kap pályáján, a londoni Purcell School és a Royal College of Music professzora.

 

* Az időpont változtatás jogát fenntartjuk!

* Az előadás az időpontjában hatályban lévő kormányrendeletek, járványügyi szabályok betartásával látogatható.

Ajánlatunk


Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!